DECHO BIO INTERNATIONAL SDN BHD bermula perkhidmatan pada tahun 2018.

Presiden DECHO BIO INTERNATIONAL SDN BHD, Adik-beradik Khor –Encik Nicholas Khor dan Encik Thomas Khor percaya bahawa perusahaan yang berjaya dan stabil mesti mengumpulkan dan mengabungkan idea-idea ahlinya, amanah daripada ahlinya dengan penuh semangat dan membantu mereka yang memerlukan, termasuk rakan-rakan mereka sendiri. Perkara yang paling penting ialah membantu ahli-ahlinya menyelesaikan masalah kesihatan, untuk membawa harapan dan semangat kehidupan. Encik Nicholas Khor, pengerusi syarikat Khor dengan pengalaman pemasaran selama 20 tahun, sedar bahawa kesungguhan setiap ahlinya, selain daripada kejayaan hidup dan layak mendapat ganjaran dari syarikat, sesungguhnya syarikat menghormati dan mencintai ahli-ahlinya. Semangat seseorang terhadap kerjanya bergantung kepada usaha pengurusan syarikat, memberikan galakan dan ikrar, dan mengasaskan merit dan meretas, untuk mengembangkan persaingan yang baik dan stabil bagi sesebuah syarikat untuk mencapai puncak perusahaan, dan memperkayakan tujuan hidup.

Definisi korporat DECHO BIO INTERNATIONAL SDN BHD adalah untuk menegaskan bahawa setiap ahlinya yang mempromosikan perkembangannya dengan syarikat itu diistiharkan sebagai "pemenang"; penamaan syarikat juga adalah kepercayaan kedua pengerusinya dengan "perusahaan yang penuh kemanusiaan". "Makna perkataan itu adalah untuk mewujudkan satu misi untuk semua ahlinya dan berbuat baik kepada rakyat, selain menyelesaikan keperluan dan masalah ahlinya, juga dengan itu memimpin matlamat memberi kehidupan dan kesihatan yang baik.” Mengubah kata itu adalah sintesis "manusia" dan "tanah" yang berganda. Sebagaimana namanya, ia adalah rangkaian dunia yang amat besar, iaitu sebuah syarikat hati nurani yang khusus untuk kesihatan bagi ahlinya, dipimpin oleh tenaga yang positif dan menggalakkan pembangunan cetak biru. Meningkatkan kesihatan fizikal setiap ahlinya, menggunakan perkhidmatan dengan hati yang ikhlas dan sejati, membangkitkan induksi rohani dan mewujudkan kehidupan yang penuh bermakna.

“Membina gaya hidup yang sihat dan kerjasama berpasukan yang tulus”

Model perniagaan utama DECHO BIO INTERNATIONAL SDN BHD adalah kerjasama dan kesetiaan kepada integriti peribadi, kerjasama yang harmonis, penciptaan kekayaan, kecemerlangan, dan sebagainya, merupakan landasan untuk perkembangan masa depan syarikat. Sebagai sebuah syarikat multinasional yang berkembang ke rankaian global, pengembangan syarikat di peta Asia-Pasifik adalah untuk memberi tumpuan yang lebik integrasi teras dan kepercayaan syarikat dalam kemanusiaan dan geografi tempatan sehingga strategi komunikasi yang berkesan dan pengoptimuman konsep. Untuk mewujudkan status korporat syarikat, pelaksanaan Pencerahan 5 adalah penunjuk rohani yang tidak boleh diabaikan dalam perusahaan.

Keutamaan yang paling penting bagi DECHO BIO INTERNATIONAL SDN BHD untuk mengejar kekuatannya adalah untuk menegakkan kecemerlangan perkhidmatan kemanusian, bukan model pemasaran tradisional. Kegigihan berorientasi ahlinya adalah telapak tangan untuk pembangunan yang sihat dalam syarikat dan mencapai matlamat cemerlang masyarakat.